Pinksterweekend voor de tweede keer in Wanneperveen

Pinksterweekend Wanneperveen

Dit jaar strijkt Natsec in het Pinksterweekend voor de tweede keer neer in Wanneperveen. We vonden daar de heerlijke mini-camping met alles wat we nodig hebben. Er is zelfs De Proatschure voor als het weer even wat minder is.

Minicamping Oltenbarg,
Veneweg 71
7946 LE Wanneperveen
Tel: (0522) 281865, Mob:06 13800086, Klaasvangijssel@planet.nl

Kanotochten

De omgeving leent zich voor een aantal prachtige tochten die we vorig jaar nog niet hebben kunnen varen.

De eerste dag maken we een tocht rond- en over de Bovenwijde. Eventueel kunnen we in het Venetië van Nederland “Giethoorn” toeristen bekijken, maar even goed nemen we een route die wat minder spektakel heeft.

oltenberg 4Het vaarprogramma staat nog niet vast. Zo kunnen we zondag de tocht Aremberggracht Beltersloot varen. We varen dan op waters met namen als Toppenkolkje, Schutsloot, Kleine Belterwijde, Pikkersvaart, Dirk-Klavervaart en Diepheufen.

Het is een fantastische route door prachtig oud veengebied. Je ziet er alle schakeringen in de ontwikkeling van open water tot moerasbos. Oprukkende oeverbegroeiing en dichtgroeiend water, drijftillen, rietlanden en voedselarm grasland. Typische moerasbewoners zoals vogels, vissen, zoogdieren, reptielen en insecten, vinden een plek in de gevarieerde begroeiing en de bijzondere plantenwereld.

wiedenOpgeven

Wij willen graag dat iedereen die mee wil, zich opgeeft. Bij te weinig deelnemers of zeer slechte weersvoorspelling zal het weekend niet doorgaan.

Je kunt je opgeven bij de toercommissie,
Dolf, Ingeborg, Kees en Ruud,
email: toerkanovaren@natsec.nl .

Vertrek

We vertrekken vrijdagavond om 18.00 uur bij Natsec. Natuurlijk kan je ook zaterdag naar de camping komen, Houd er dan wel rekening mee dat we daar zaterdag rond 10 uur vertrekken.

Maandag in de middag zijn we weer terug.