Verslag zeetocht vanaf Springersdiep

Springersdiep

Afgelopen zondag is door Patrick Dousi weer een leuke tocht op zee georganiseerd. 

We waren in totaal met zeven kajakkers, het weer was top en de zee mooi van temperatuur. Een goede mogelijkheid om wat oefeningen te doen.

En dat hebben we gedaan!

Gestart bij de werkhaven Springerdsdiep aan de Brouwersdam. Daar is een mooie trailerhelling en kun je in ondiep water starten en alvast wat proberen.

De eerste oefeningen hebben we gedaan na een aantal kilometer varen. We hebben elkaar gesleept met de reddingslijn. Een klein eindje varen met een andere kano aan jouw boot vast, is goed te doen. Wil je dit langer volhouden dan is dat best zwaar. Ook met twee kano’s één boot trekken hebben we geoefend. Daarbij is het slepen in tandem formatie aan te raden. Waarbij dan de sterkste sleper direct voor de gesleepte kano is aangehaakt. Ook slepen zonder sleeplijn hebben we gedaan. Dit is belangrijk als iemand zelf niet meer in staat is om iets te doen.

Daarna zijn we naar de aardappelbult zandplaat gevaren. Daar hebben we een snelle bak koffie gedaan en op de punt het hoge water afgewacht. De golven en branding kwamen steeds dichterbij. Goed oefen- en speelmateriaal. Daarna zijn we richting de kust gevaren en daar hebben we oefeningen gedaan. Hoe stap je op het water in je boot; je ziet, dat is best een hele onderneming.

Foto’s

 

Reddingen op het water; boot legen en instappen;

 

Koffie pauze op de aardappelbult;

Ook gezellig bijkletsen was een gewaardeerd onderdeel

Zeetocht Springersdiep - aug 2017