Naar de Leuvehaven

Per kajak naar de Leuvehaven

Het plan om een keer per kajak naar de Leuvehaven te gaan bestond al een tijdje. Alleen wil je graag de stroom mee hebben voor zowel de heen- en de terugweg. De getijdenatlas laat zien dat je van Vlaardingen naar Rotterdam stroom mee hebt van 1 uur voor hoogwater tot 2 uur na hoogwater. En de rest stroomt het water van Rotterdam richting Vlaardingen.

Op Hemelvaart was het hoogwater (Hoek van Holland) om 12:05 uur. Om half tien zaten we bij Natsec in de kajak richting de sluizen en een klein uur later zaten we op de Waterweg. Onderweg zijn er weinig plaatsen om te stoppen. Een van de weinige strandjes ligt tegenover Schiedam, de voormalige Quarantaine inrichting. Daarna verder langs de Aida, om het Noordereiland en overgestoken naar het Boerengat. En via de Oude Haven op weg naar de koffie, cq lunch bij Kees en Nelleke.

We hebben Kees en Nelleke tot 14:00 uur van het werk gehouden voor we weer terug gingen richting Vlaardingen. We werden uitgezwaaid door Kees, Nelleke en John de Vos.

   

Het is een mooie ervaring om over de Waterweg langs al die grote schepen te varen. En hoe groot de Waterweg ook is, je moet donders goed uitkijken voor de beroepsvaart en watertaxies. En op sommige plaatsen heb je een hele vreemde stroming en soms flinke klotsbakken met water. Wat erg mee is gevallen zijn de sluizen. Dankzij een zeer behulpzame sluiswachter stonden de sluizen al open voordat we de sluiswachter konden bellen. Al met al een zeer geslaagde tocht. En… we waren voor het donker weer thuis.

Klik rechts op de onderstaande foto voor de volgende foto’s.

Leuvehaven