Verslag Blauwe Verbinding

Zondag ochtend 21 oktober gingen wij de tocht de blauwe verbinding varen.

’s Ochtends spraken we af bij de vereniging. Vanuit hier reden we naar het beginpunt van de tocht. Natuurlijk niet iedereen want bij het eindpunt van de tocht moest een auto staan om de chauffeurs naar het beginpunt te brengen. Dit klinkt eenvoudiger dan het werkelijk was. Hier werd opvallend veel tijd aan besteed, het was ook pas half 9.

Uiteindelijk startte we om kwart over 10 met 3 openkano’s en 9 kajaks in Rhoon.

  

Het eerste stuk van de kanotocht bestond uit het varen langs mooie woningen met net wakker wordende mensen die ons vriendelijk en enigszins verrast gedag zeiden. Binnen een half uur hadden we al een verplichte koffiestop; een sluis die heel langzaam open- en dichtging. Toen de sluis eindelijk openging moesten de uitgestapte kanoërs snel achter hun kano aan die door wat grappenmakers alvast uit de sluis waren geduwd. De desbetreffende persoon werd vervolgens op zijn nummer gezet doordat we met de gehele groep een doodlopend slootje invoeren en vervolgens moesten keren. Het kan ook aan de bewegwijzering gelegen hebben want die was niet al te best.

Tijdens de lunch werden op een zeer ruim grasveld met speeltuin spontaan verschillende puzzels en opdrachten uitgevoerd. Misschien volgende keer toch bij een strandje met restaurantje. Anderzijds hadden we deze uitstapplaats natuurlijk niet willen missen. (zie fotoalbum)

Om 3 uur eindigden we in het Zuiderpark in Rotterdam waar alweer wat opdrachtjes werden gedaan om de tijd waarin de trailer werd gehaald te overbruggen.

Kortom: de tocht bestond uit verschillende soorten wateren, meerdere sluizen en was opvallend groen. Een aanrader voor iedereen die een hele leuke dag wil hebben.

Mats Gunneweg

Fotoalbum: Klik rechts op de onderstaande foto voor de volgende foto.
Blauwe Verbinding - oktober 2018