Verslag Oliebollentocht Dajaks

Verslag Dajaks-oliebollen-Biesbosch-tocht,
29 december 2018

Aan onze C11-commandant Jacques Flinterman was vanuit kanovereniging Dajaks (Dordrecht) de uitnodiging binnengekomen om op zaterdag 29 december met de C11 te komen kanoën in de Biesbosch. Zij zouden met hun Rode Wolk -ook een C11 dus- aanwezig zijn. Zo gezegd, zo gedaan.
Met een stoer groepje mannen en vrouwen werd in waterkoud weer rond kwart voor negen onze C11 uit elkaar geschroefd en op de trailer gehesen. Fer heeft inmiddels een trekhaak achter zijn auto, en zou de trailer vervoeren. Natuurlijk was hier thuis nergens meer het kenteken voor een aanhanger te vinden, maar een keurige kartonnen improvisatie voldeed ook prima.

  

Kortom, om half tien waren we (gezin Viola (= Harm, Viola, Gijs en Joep), Marianne, Mark, Anja, Jacques, Fer en ik) op weg naar de Kop van ‘t Land en arriveerden als eerste op de kano-te-water-plaats. Tijdens het in elkaar schroeven van de C11 druppelden de andere kanovaarders binnen; niet alleen de Dajaks, maar ook de Biesbosch-bevers met hun kajaks en Canadezen waren van de partij, waaronder Corry Wiltenburg, ons ex-kanolid en mede-betrokkene bij de bouw van onze C11.

De Biesbosch

Alles bij elkaar ging er een behoorlijke grote vloot te water en voeren we een fantastische tocht in afwisselend droog tot redelijk vochtig weer. Heerlijk met de C11 haarspeldbochten door smalle kreekjes gevaren. Het was vloed in de Biesbosch toen we startten, en moesten regelmatig diep bukken om onder diverse bomen en bruggetjes door te varen. Overal waren beversporen te zien, niet alleen vraat, maar ook glijbanen en pootafdrukken op modderige plekken in de oever. Sommige wilgen waren begroeid met eikvaren, typisch een soort van wilgenvloedbossen aan deze kant van Nederland (geen eik te bekennen, maar toch eikvaren). Onderweg geluiden van grote bonte specht en staartmezen, en 1x het geluid van een ijsvogel (helaas niet gezien). Wel gezien werd een grote zilverreiger en meerdere blauwe reigers. Blauw konden wij ook worden, want tijdens de koffiebreak werd warme chocolademelk geserveerd met 80% Stroh-rum (en slagroom voor de liefhebbers). Fantastische organisatie😊
Rond drie uur arriveerden we weer op de startlocatie en werden we uitgenodigd in het clubhuis van de Dajaks voor oliebollen. Wat een toptocht en topdag!

Klik rechts op de onderstaande foto voor de volgende foto

Oliebollentocht Dajaks - dec 2018