Verslag AA bezoek aan Dalsem

Bezoek van kano vereniging Natsec uit Vlaardingen aan Dalsem op maandag 14 oktober 2019.

Dalsem is gespecialiseerd in het leveren van complete, hightech tuinbouwprojecten. Zo staat het op de site van dit prachtige bedrijf, dat complete tuinbouw bedrijven van 10 tot 25 hectare groot, realiseert op vele plekken in de wereld. Van Spanje tot Rusland en van China tot America.

Onze altijd actieve Dick heeft deze excursie georganiseerd, en nu het zover is kon hij er helaas zelf niet bij zijn. We zijn met zeven mensen om 9.00 uur vanaf Natsec vertrokken. Bang dat het zou gaan regenen maar de weergoden waren met ons. In de kano hebben we geen druppel gehad. Tegen 11 uur waren we in Den Hoorn en konden we ons melden aan de balie van het bedrijf.

Ontvangst

We werden ontvangen door Jurma, de dame van alle PR en marketing. De introductie van het bedrijf werd verzorgd door de heren Michael Ploeg, de verantwoordelijke persoon voor alle export en Arjan, supervisor bij de uitvoering van de projecten. Tevens de verantwoordelijk man voor de bouwprojecten in China. Hij gaf een compleet inzicht hoe de tuinbouw complexen daar worden gerealiseerd. Echt een no nonsense aanpak. Alles in eigen fabriek voorbereid en geproduceerd. Het staal van de staanders , het aluminium van de leggers, de mechanieken van de luchtramen, de goten , het glas, de waterbassins, de boilers de warmte wisselaars, het aanbrengen van de steenwol of kokos planten bedden, zij realiseren het binnen een jaar. Inclusief alle elektronica die voor de klimaatbeheersing nodig is. Alhoewel, Arjan vertelde dat de chinezen denken dat het binnen een planning van 4 maanden moet passen. Ze realiseren zich nog onvoldoende dat dan ook alles wel op tijd besteld moet zijn als het op tijd moet worden opgeleverd.

De beelden die vertoond werden geven een prachtig beeld van de immens grote kassen complexen die gebouwd worden. Tot een kilometer of meer in lengte.

Tot slot kregen we een rondleiding door het hele bedrijf. Alle productie afdelingen werden met grote interesse door ons bekeken. Het is een prachtig modern bedrijf waar we in het Westland trots op mogen zijn. En wij zijn zeer vereerd dat wij een zo complete rondleiding en uitleg hebben mogen ontvangen.

Hartelijk dank, en daarom hebben wij een presentje achter gelaten met streekproducten vanuit ons eigen Midden Delfland.

Namens de AA , van Kano vereniging Natsec te Vlaardingen.
Wim van der Eijk