Virtuele Avondmarathon 2020

Eigenlijk ben ik er in getrapt. Ik ben niet zo voor snel varen in de kano. Ik heb wel met bewondering de prestaties gezien bij de Natsec avondmarathons in 2018 en 2019. Petje af! En dan was daar nu de oproep van Ruud Oosterhof voor deelname aan de virtuele kanomarathon. Dat leek me wel wat: kon ik toch lekker achter de computer zittend meedoen. Dus eerst opgegeven (voor de categorie “senioren”) en daarna de voorwaarden opgevraagd. Bleek dat je toch echt zelf moest gaan varen en dan de tijd opgeven. Ik twijfelde nog. Op woensdagmiddag 20 mei ging ik toch maar eens op mijn eigen manier varen. Staat daar bij de loods Ruud Oosterhof, net terug van zijn marathon ( 1.04.52) en Kees Paalvast met hond maakte zich net gereed om af te varen.

De start

Toen kon ik dus niet anders. Goed ik liet dus door Ruud mijn vertrek fotografisch vastleggen om 14.50 uur. Op mijn gemak peddelde ik het parcours van 9,25 km. Maakte ter plekke van de Kwakel nog maar een selfie als bewijs. Onderweg genoot ik van het mooie weer, de bloeiende planten en de zonnende mensen langs de kant. Ik vond het wel erg druk, met motorboten vooral, dat is op de AA-maandagochtenden een heel stuk rustiger. Om 16.00 uur bereikte ik het keerpunt op de Foppenplas en daarna ging het voor de wind naar Natsec terug waar ik om 16.50 uur aanmeerde. Dus 2.00.00 , vond ik zelf niet zo’n gekke tijd. Kees was nog zijn kano aan het opruimen, hij had er 1.34.00 over gedaan, ook weer mijn petje af hoor met een 2 persoonskano met hond die ook nog wel eens even wilde zwemmen.

Zo op deze manier een marathon varen dat is wel lekker. Aanbevolen! Het kan dit jaar virtueel nog. Volgend jaar als de lockdown over is gaat het niet meer, dus geniet ervan.
Info: Op Facebook onder Avondmarathon of k124.nl of avondmarathons@levitas.nl
Dick van der Velden, 23-5-2020