Natsec, een Covid-19 jaar verder.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is AA-Poldertocht-53-1024x498.jpg

We zijn nu een jaar verder. In maart 2020 moesten we melden dat alle gezamenlijke activiteiten moesten worden stopgezet. De kantine en kleedkamers gingen dicht. Het gebruikelijke verenigingsleven bij Natsec werd aardig overhoop gehaald. Gelukkig kon het in gezinsverband of individueel kanoƫn het hele jaar doorgang vinden.

Beetje lucht

In juni ontstond er wat lucht en kon er gedacht worden aan een coronaproef vaartocht met meer personen. Op 14 juni vond die plaats in de richting van Moeder Aarde. Ook was er ruimte voor onder meer een introductiecursus voor nieuwe leden, diverse clinics en cursussen voor sup boarders. Ondanks de beperkingen (groepsgroottes, afstand houden in de loods ed.) was het weer ouderwets gezellig op het water.

In de zomer mocht er weer wat meer. De AA had een aantal fantastische tochten en excursies. De 30 bruggentocht, het bezoek aan het melkmuseum De Zonnehoeve en de Historische Scheepswerf Zorg en Vlijt zijn voorbeelden daarvan. De zeevaarders lieten zich zien door met 22 kajaks van Vlaardingen via Het Scheur naar Maassluis te varen. En vervolgens binnendoor terug naar Natsec. Ze passeerden de Vlaardinger Driesluizen en de Buitensluis en de Monstersche Sluis. Ook de toertochten over de Mije, de Kagerplas en de Biesbosch waren een succes.

De rem erop.

In oktober moest er weer stevig de rem erop. Alle gezamenlijke activiteiten moesten weer worden stopgezet.

Corona heeft forse consequenties gehad op ons verenigingsleven. De sluiting van de kantine, het niet meer gezamenlijk kunnen varen heeft er stevig ingehakt, vooral voor alleenstaanden.

Maar ook gezamenlijke overleggen zoals de Algemene Ledenvergadering (ALV) moesten we ontberen. De ALV is niet alleen voor de afhandeling van formele zaken. Het is ook altijd even een moment dat we met elkaar de zaken doornemen en kijken hoe we verder gaan.

We hebben aan een virtuele ALV gedacht. We hebben advies ingewonnen van het Watersportverbond. Het blijkt dat de virtuele ALV voor ons geen alternatief is voor formele afhandeling van zaken, zoals decharge van het bestuur enz. Omdat er geen prangende problemen zijn hebben we verder ook geen moeite gedaan.

Op naar het nieuwe vaarjaar.

De vereniging staat er financieel goed voor. Er is een forse toeloop van nieuwe leden. En we maken ons op voor een nieuw vaarjaar, waarin we hopen dat er steeds meer mag en kan. De voorbereidingen van activiteiten in 2021 zijn gestart.

Zie ook: Natsec, hoe staan we er voor.