Eerste toertocht 2021; De Noordwaard, naast de Biesbosch

De Noordwaard is onderdeel van het landelijke plan om de rivieren de ruimte te geven. Het voormalige landbouwgebied is vanaf 2015 geheel ontpolderd en bestaat nu uit verschillende platen en kleinere polders. Voor kanoërs een heerlijk gebied met schoon water, geen gemotoriseerde bootjes en veel verschillende vogels en begroeiing langs de kant. Zie website: biesboschlinie.com/

Wij hebben de tocht afgelopen zaterdag voorgevaren en hebben genoten van de diversiteit van het gebied. Zo zijn er hele randen lichtblauw gekleurd door een waas van moerasvergeet-me-nietjes, terwijl we in een ander watertje nog de restanten tegen kwamen van voor de ontpoldering. We hebben gezwommen in schoon water en gepicknickt op een mooie plek. Lepelaars, tureluurs, kieviten, scholeksters, sperwers, arenden en nog vele andere vogels gezien. Zoals wij het nu inschatten is dit tot nu toe de mooiste tocht van 2021. Geschikt voor iedereen die van varen, gezelligheid en natuur houdt. Een aanrader dus.

Als je meegaat, dan graag aanmelden via emailadres: toerkanovaren@natsec.nl. Geef daarbij aan of je gebruik wilt maken van de trailer (als je kano niet op je eigen auto kan, kun je gebruik maken van de trailer. Houdt hierbij rekening met een vergoeding van circa 2 euro per boot, benzine voor het trekken van de trailer). Wil je gebruik maken van een kano van Natsec, dan is dit mogelijk. Je kunt op de ochtend zelf een boot pakken en evt. op de trailer laden.

We verzamelen om 8.45 uur bij Natsec, laden dan met elkaar de boten op en vertrekken om 9.15 uur richting Noordwaard. Het is een klein uurtje rijden. Houd er rekening mee dat het instappen voor natte voeten kan zorgen. Neem je eigen, lekkere, picknick mee, zwemkleding, droge kleding en zonnebrand en de dag kan niet meer stuk. We hopen je zondag 20 juni te zien.

De toercommissie.