Kano en SUP activiteiten bij Natsec

Hierbij het schema van instructie momenten met de open kano en SUP.

Open kano vaardigheidstraining

Data: 8-15 en 22 maart instructie en op 29 maart varen we een tocht. Dinsdag 5 en 12 april instructie. Start 19.00 uur.

24 mei natte training.
Omslaan voorkomen door middel van lage steun en wat te doen bij omslaan.
Zwemmen met de kano, slepen van kano en terug in de kano klimmen (leerzaam voor iedereen dus kom gerust even kijken).

Open kano vaardigheidstraining A

DOEL Het Diploma Open kanovaardigheid A is bedoeld voor personen die de basisslagen en technieken op het water beheersen. De nadruk ligt op het bereiken van de gewenste beweging van de kano, door het ontwikkelen van begrip van oorzaak en gevolg, meer dan op het concentreren op strak gedefinieerde slagen. De houd(ster) van dit diploma is in staat veilig een open kanotocht te varen op stilstaand of licht stromend vaarwater, bij gematigde weersomstandigheden. De test kan worden afgenomen solo of met een partner in tandem. Tandemvaarders worden als individuelen beoordeeld.
De examens worden afgetekend aan de hand van een vorderingen staat. Het theorie examen wordt mondeling afgenomen.

SUP instructie

Data: 19 april en 10 mei 19.00 – 20.15 uur. Introductie voor nieuwe leden en opfrissen van de peddeltechniek voor Natsec leden.

31 mei Natte training: Prone peddelen met en zonder peddel, lage en hoge steun leren, goed van je board vallen en terug klimmen. Redding van drenkeling hoe krijg je die weer goed op het board. Dit belooft een spektakel te geven op het water. Dus ook gezellig als je komt kijken.

14 juni SUP Fun voor Kids 19.00 -20.00 gevolgd voor SUP FUN voor de “grote” Kids van de club ( dus iedereen welkom vanaf 20.15 uur)

In de maand juni 1-8-15 en 22 varen we op woensdagavond een tochtje op de SUP dan is er meer aandacht voor uithoudingsvermogen, kracht trainen en sneller varen. Verzamelen om 19.15 uur en vertrekken rond 19.30 uur.