Toertocht door de Biesbosch

Zondagmorgen 21 november j.l. verzamelden 7 leden bij Natsec voor een toertochtje van circa 18 km door de Biesbosch. De weersvoorspellingen waren al de hele week ongunstig, grijs en veel regen, maar dat mocht de pret van deze diehards niet drukken. Nadat de trailer weer was geladen reden we naar Vissershang in Hank al waar we ons gereed maakten voor een bizarre tocht. Schuifelend en glijdend over een modder pad wisten we een kanosteiger te bereiken.

Eenmaal in het water veranderde de dreigende luchten in een meer vriendelijke blauwe lucht met wat wolkjes en een mooi herfstzonnetje. Ruud had wederom een mooie route uitgepeild die gedurende de tocht steeds een beetje werd bijgesteld. We voeren via grotere open water naar kleinere vaartjes en soms door riet dicht begroeide watertjes. Genietend van de zon en herfstnatuur zagen wij vele bekende watervogels en af en toe werden wij verrast door een voor ons uitvliegend IJsvogeltje. Frits-Jan wist zelfs nog een bever te spotten, maar helaas liet Willem, of Ed, zich daarna niet meer zien.

Lek

Al met al was het een mooie, zonnige, gezellige en droge dag. Hoewel, Erwin had een kano te pakken die een klein scheurtje/gaatje had. Hierdoor maakte de kano langzaam water. Bij de tweede stop werd het lek middels tape verholpen en kon Erwin het gerepareerde lek in een droge kano testen. Echter bij het instappen bleek de kano door het tapje instabiel geworden en nog voordat Erwin goed en wel zat lag hij zelf half in het water en was de kano al weer volgelopen. Test mislukt.

Omstreeks 16:00 werden na ruim 21 kilometers peddelen door de Biesbosch de kano’s weer op het droge gehesen en reden we met een mooie ervaring terug naar Vlaardingen.

Erwin & Ingrid

Klik rechts op de onderstaande foto voor de volgende foto.

Biesbosch - nov 2021