Een nieuw jaar met nieuwe kansen

Allereerst een fantastisch 2022

De huidige jaarwisseling had veel weg van de vorige jaarwisseling. Ook toen was er een lock-down en een vuurwerkverbod , mochten we geen nieuwjaarsreceptie en kouwe klauwentocht organiseren.

Gelukkig hebben we wel het hele jaar kunnen varen en zijn er mooie tochten georganiseerd. Aan de tochten werd door zeer veel leden deelgenomen. Gelukkig kon de kantine een flinke periode weer open en kon iedereen zien hoe mooi deze tijdens de lockdown is opgeknapt. Helaas hebben we door de huidige lockdown de kantine weer moeten sluiten. Veel ideeën voor gezellige en informatieve bijeenkomsten voor oude en nieuwe leden konden door de maatregelen niet doorgaan.

Plannen voor 2022

De vooruitzichten voor 2022 lijken zeer positief. De eerste weken hebben we nog weinig verwachtingen, maar we gaan ervan uit dat we dit jaar, naast het varen, ook weer het “clubgebeuren” kunnen oppakken. De kantine speelt daar een belangrijke rol in. Daar komen we samen, organiseren we informatieavonden, overleggen we tijdens de ledenvergadering, houden we themavonden, organiseren we middagen met stamppot, pannenkoek of wat voor heerlijke hapjes dan ook. Kortom een ontmoetingsplaats voor alle leden. Er zijn al plannen voor de (uitgestelde) viering van het 40-jarig bestaan van de vereniging. We verheugen ons op het organiseren en varen van (toer)tochten, de klusdagen en een jaar met zoveel mogelijk activiteiten.

We hebben afgelopen jaar maar één Algemene Ledenraad kunnen houden waarin we besloten de schoonmaak uit te besteden. Dat is inmiddels naar grote tevredenheid gebeurd. Zoals eerder aan u is gemeld zit daar een kleine contributieverhoging van € 7,50 aan vast. We konden in die vergadering ook melden dat de vereniging nog steeds groeit, we financieel gezond zijn en er geen lastige problemen zijn.

Tenslotte: we hebben in het afgelopen ‘virusjaar’ veel last gehad van de gevolgen van tal van “corona “maatregelen. We hebben gezien dat de leden van Natsec op een ongelooflijk fijne manier in staat zijn om hiermee om te gaan. Niet de verdeling maar de verbinding voerde de boventoon. We kunnen met elkaar daar best trots op zijn. We hopen zodra mogelijk een alternatieve kouwe klauwentocht en nieuwjaarsreceptie te kunnen organiseren.

Namens het bestuur,

Dolf Wemmers