AA en appeltaart

Maandagochtend, 13 juli, verzamelde zich 12 kajakkers zich bij kano vereniging Natsec in Vlaardingen voor hun wekelijkse toch van de AA vaarders of te wel Anders Actieve! Willem is nog geblesseerd en zou even later op de fiets volgen. Willem fietste met een flink gangetje langs de Vaart en keek bij de Boonervliet en Foppenplas of hij de vaarders ergens kon ontwaarden. Niet dus, gewoon te laat vertrokken vanuit zijn flatje. Bij de wekelijkse stop van de vaarders bij ‘t Jachthuis ontwaarde hij spoedig enkele kajaks in het gras en langs de steigers. Men zat al op gepaste afstand op het terras. Willem kreeg een mooi bankje aangeboden. Er werden wat opmerkingen geplaats over jarig zijn wat de laatste 3 weken andere was overkomen maar Willem reageerde rustig: als de serveerster de juiste en een aardige opmerking zou plaatsen hij zou trakteren op appeltaart. De mannen hadden al een bestelling opgegeven en de dame vroeg aan mij: O, u bent de man van de chocolademelk! Willem antwoorden: dan heb ik zeker indruk gemaakt dat u dat zo goed weet. Ik neem choco en de mannen mogen taart bestellen. Ja daar hadden ze wel trek in. Enkele vroegen nog: ben je echt jarig Willem? Nee hoor jullie zijn gewoon aardig en we hebben nu twee mooie records: 12 kajakkers en in 1 maand 4 keer appeltaart! U begrijp dat er veel werd gelachen om dit feit want enkele dames thuis lezen ook wel eens de berichten dus die weten ook dat er niet alleen fanatiek wordt gepeddeld maar ook wordt gesnoept!

Weldra kwamen weer wat mooie verhalen voorbij uit het verleden. Ja de keren dat iemand om valt of verkeerd instapt komen regelmatig weer in beeld. Willem was volgens de verhalen de laatste die half onder een bruggetje scheef kwam te hangen waardoor de kajak vol liep en hij drijfnat uit de kajak kroop. Gelukkig hadden enkele mannen wat reserve kleding bij zich. Het werd steeds drukker op het terras: wandelaars, fietsers en ook nog wat andere, ons onbekende, kajakkers wisten ‘t Jachthuis te vinden voor een koffiestop.

Met 12 kajaks op de foto

Toen werd het weer tijd voor de terugtocht. Eerst nog een foto maken want dat record van 12 kajaks moest vastgelegd worden. Het duurde wel even voor ieder in zijn kajak zat. Een jacht moest nog even uitwijken maar kon er net langs. Ja hoor daar kwamen de twee laatsten aan en toen was de AA ploeg compleet. Snel wat foto’s gemaakt en toen stoven de boys, nog nagezwaaid door de medewerkers van ’t Jachthuis, de Middelvliet in voor de terugtocht. Willem fietste snel rond de Foppenplas om langs de Vlaardingen Vaart een plekje te zoeken voor nog wat actie foto’s. Bij de houtenbrug dacht ie een mooi paadje te vinden maar hij kwam bedrogen uit. Een diep plas met modder deed hem afstappen want hij stond in één keer stil. Schoenen onder de blubber en de wielen van de fiets zagen er niet uit maar hij had een mooi stil plekje. De peddelaars waren verrast Willem weer te zien met camera in aanslag. Na de laatste foto kroop Willem tegen het dijkje op want die sluiproute ontweek hij nu en spoedde zich naar Natsec. De kajaks werden in de loods gelegd en Willem maakte zijn fiets met een emmer water modder vrij! Toen was het tijd om naar huis te rijden om thuis weer wat actie verhalen te vertellen.

Klik rechts op de onderstaande foto voor de volgende foto.

AA records - juli 2020