Een heel gelukkig nieuwjaar met veel vaarplezier

We kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagde eerste grote bijeenkomst in 2024. Op 7 januari genoot een groot aantal leden van de kouwe klauwentocht en de erwtensoep erna. De receptie was gezellig druk. De onovertroffen lekkere oliebollen (150 stuks) zijn tot de laatste bol op gegaan. Met dank aan Arjen en Peter.

De voorzitter gaf zijn jaarlijkse nieuwjaarsspeech, die hieronder is bijgevoegd.

Welkom, wat fijn om jullie allemaal te zien op de deze eerste grote bijeenkomst in 2014.

Onderdeel zijn van iets moois maakt je blij en geeft energie. Zo iets moois is bijzonder en mag je koesteren.

Nou kun je kunnen denken, waar heeft hij het over, heeft die Dolf plotseling het licht gezien in deze donkere dagen? Nee, ik blijf met beide benen op de grond en hìer bij deze prachtige kanovereniging.

Het bijzondere is dat vele van jullie, als of het de normaalste zaak is, bijdragen leveren om Natsec te maken tot wat het is. Een bloeiende, gezonde vereniging waarin we elkaar respecteren ondanks dat de vereniging vele eigenheimers kent. Maar ook een vereniging waar we elkaar helpen. Ondanks alle drukte proberen we niet iemand in de kou te laten staan. Dat sociale deel van de vereniging krijgt misschien minder aandacht maar is toch sterk aanwezig.

Met elkaar hebben we iets moois gecreëerd met vele activiteiten,  om maar iets te noemen:

 • op de clubavonden worden de leden van een hapje en een drankje voorzien,
 • de voorraadkast is steeds weer aangevuld werd,
 • Tal van leuke dingen zijn georganiseerd,
 • er is zomaar een vrijwilligersdag,
 • er is zorg voor de organisatie van tour-, zee- en AA tochten,
 • heel veel kanolessen en suplessen zijn gegeven door vele verschillende leden, zowel in het zwembad, hier op de Vaart , op zee enz.
 • de tuin ligt er fantastisch,
 • we hebben een prachtig onderhouden loods,
 • we kunnen genieten van een prachtige kantine,
 • er altijd ruimte is voor nieuwe initiatieven,
 • al het onderhoud is gedaan,
 • de clubboten zijn verzorgd, de administratie van de botenloods is op orde,
 • de site wordt onderhouden,
 • de ledenadministratie is perfect,
 • de financiën kloppen,
 • honderden regelzaken worden aangepakt.

En alles wat niet genoemd is omdat ik dat vergeten ben, of even niet aan heb gedacht. Dat wordt allemaal door Natsecleden gedaan die, naast het varen, de handen uit de mouw steken. Kortom we zijn onderdeel van iets moois. En de energie dat dat geeft belooft weer heel veel voor het komende jaar.

Ik zeg het wel vaker: Natsec ken ik als een vereniging waar iedereen klaarstaat voor iedereen. Waar mensen van vele pluimage met elkaar die verenging vormen. Een club waar je je thuis kan voelen en een club waar je enthousiast voor kan worden.

Namens het bestuur wens ik jullie en jullie naasten een gezond en gelukkig 2024 met heel veel blije momenten en heel veel vaarplezier.

Graag een applaus voor jezelf

Dolf Wemmers