Grootwatertocht Monstersche Sluis

Op zondag 29 september 2024 gaan we met een groep ervaren grootwater vaarders een tocht varen door de Monstersche sluis. De Monstersche Sluis wordt beheerd door een groep enthousiaste vrijwilligers die ons die dag in Maassluis zullen schutten.

We starten om 9:30 uur en varen via de Vaart en de Vlieten naar Maassluis waar de sluiswachters eerst 2 bruggetjes zullen openen en ons daarna zullen schutten. Na deze sluis zullen we pauzeren in de passantenhaven. Om 13:00 uur zullen we daar weer vertrekken om via het Scheur naar Vlaardingen te varen waar we de twee Vlaardingse sluizen zullen passeren. Dan zijn we rond 16:00 uur weer terug. Dit is de route die we zullen varen. We varen deze route linksom.

Aan de deelnemers voor deze tocht worden wel een aantal eisen gesteld zodat we onderweg niet voor verrassingen komen te staan. Deelnemers moeten goed mee kunnen varen in een groep en aantoonbaar een kajakredding uit kunnen voeren. Daarnaast is neopreen kleding, spatzeil en een zwemvest verplicht.

Je dient je van tevoren op te geven voor deze tocht bij zeevaren@natsec.nl . Hier kun je ook terecht voor vragen. Als er behoefte voor is kunnen we voor die tijd kajakreddingen oefenen.