Midden-Delfland Dag in het natuur- en recreatiegebied De Broekpolder.

 

Tijd:       19 juni van 12.00 uur tot 16.30 uur

Plaats: Watersportweg 40 ter hoogte van de eerste afslag rechts na de wokkel.

 

mdd3

Het thema dit jaar is: Midden-Delfland verbindt. Dit thema sluit prachtig aan op wat de Broekpolder in de breedte te bieden heeft. Het programma van de dag is zeer gevarieerd en het thema komt terug in de programmering van de samenwerkende organisaties.

Het zijn onder meer de verbinding tussen verleden en heden, jeugd en volwassenen en water en land.

De samenwerkende organisaties zijn de Federatie Broekpolder, de Scouting Wesselgroep en de Kanovereniging Natsec. Het programma vindt plaats op aan elkaar grenzende locaties.

 

Het programma:

Verleden en heden.

mdd2

Het zeer rijke archeologische verleden van Vlaardingen herleeft op een laagdrempelige manier in de Broekpolder. Op het Educatief Archeologisch erf kun je zien hoe studenten een huis nabouwen uit de steentijd. Laat je informeren over de plannen en volg demonstraties over bouwtechnieken van 5000 jaar geleden. De gebruikte technieken kun je onder leiding van deskundigen zelf uitproberen.

Water en land.

mdd1

Kijken en doen voor kinderen en volwassenen op een prachtige plek aan de Vlaardingse Vaart. Er liggen tientallen boten voor je klaar. Je kunt naar hartenlust zelf allerlei soorten boten uitproberen bij de Scouting Wesselgroep en de kanovereniging Natsec. Vele vrijwilligers staan voor je klaar om je zo nodig te helpen. Vaar mee in de lelievletten van de scouting of stap in voor een rondje over de Vaart in de C11. Bekijk op je gemak de kano- en kajak tentoonstelling die je een beeld geeft van de veelzijdigheid van het kanovaren. Natsec heeft een speciale ‘Open dag aanbieding’ een introductiecursus voor mensen die het niet zeker weten of kanovaren iets voor ze is. Geniet van de verschillende demonstraties op het water door Natsec en Scouting Wessel (eskimoteren, freestyle, kanopolo, jeugdzeilen, open kanovaren). Speciaal voor VADERS is er, zolang de voorraad strekt, gratis een gevulde kano voor bij de koffie beschikbaar.

Land

mdd

Op het terrein voor het archeologisch erf in ontwikkeling staan vrijwilligers van de Federatie Broekpolder voor u klaar voor activiteiten voor kinderen en volwassenen. Laat je informeren over de ontwikkelingen in de Broekpolder in een van de informatiekramen. Schrijf je in voor een korte of langere begeleide wandeling door het natuurgebied De Ruigte. Voor de kinderen zijn er kinderactiviteiten, zoals speurtochten, knutselen, thee maken op zelf gemaakte vuurtjes.

In het klauterwoud is er voor de kinderen een enorme, door de scouting gemaakte, glijbaan op de heuvel bij de uitkijktoren. De kans is groot dat de kinderen bij een van de activiteiten nat worden. Er is gelegenheid om ze om te kleden, maar neem wel droge kleding mee.

 

Alle deelname is gratis (behoudens de introductiecursus), de kantine is open.