Praten over activiteiten met en voor Natsec jongeren. Uitnodiging op zondag 12 maart

Activiteiten voor jongeren

Een flink aantal leden van Natsec heeft kinderen en een aantal daarvan is lid.

We willen graag een overleg met de ouders en jeugd (ook met de jeugd die geen lid is) over aantrekkelijke activiteiten voor jongeren.

We nodigen alle jongeren en ouders op zondag 12 maart uit om 14.00 uur in het clubgebouw van Natsec.

Vragen zijn onder meer:

– Is het een goed idee om leuke activiteiten voor onze jongeren te organiseren,

– en zo ja: welke leeftijdsgroepen denken we dan aan,

– Wat voor soort activiteiten komen in aanmerking,

– starten we met een beperkt aantal activiteiten

                           – wie willen daaraan meewerken?

Een paar voorbeelden:

De gezelligheid en speelsheid staan voor op. Een pop up camping, alleen voor de jeugd. Het op een speelse manier aanbieden van kanovaardigheden. Voor de ouderen: cursussen die leiden tot Kanovaardigheid A. Op spel of cursusniveau verschillende disciplines aanbieden, dus een keer de focus op zeevaren, een keer op toervaren, een keer polo, een keer racen etc. We zouden dan ook een kennismakingstoernooitje peanut-polo (kanopolo voor de hele kleintjes) kunnen houden.Een kartonnen boot race: met karton en ductape een boot in elkaar flansen en dan kijken wie het snelste een klein parcours af kan leggen. Google maar eens op “cardboard boat race”, op YouTube staan genoeg hilarische filmpjes. Een mogelijkheid is ook om een soort wedstrijd element voor de jeugd te maken, de winnaar krijgt een bekertje. Wie weet is dit het begin van vriendschap van onze jongeren onderling.

Tot zondag 12 maart.

Dolf Wemmers