18 juni Midden Delflanddag en Open dag Kanovereniging Natsec Vlaardingen

Midden-Delfland Dag

mdd3
Dit jaar staan de Midden-Delfland Dagen in het teken van ‘Boeren, Burgers en Buitenlui in Duurzaam Midden-Delfland’.

Stad en land worden met elkaar verbonden door middel van duurzame fiets-, vaar- en wandelroutes die vanuit het centrum van de omliggende steden Midden-Delfland in Leiden.

Het gebied, een groene parel in de Randstad met zuurstoflongen om zuinig op te zijn, presenteert zich aan jong en oud, aan liefhebbers van rust, ruimte en groen en aan liefhebbers van allerlei sportieve, culinaire of ambachtelijke activiteiten.

Dit thema sluit prachtig aan op wat de Broekpolder in de breedte te bieden heeft. Het programma van de dag is zeer gevarieerd en het thema komt terug in de programmering van de samenwerkende organisaties. De samenwerkende organisaties zijn de Federatie Broekpolder, de Scouting Wesselgroep en de Kanovereniging Natsec. Het programma vindt plaats op aan elkaar grenzende locaties.

Het programma bij de kanovereniging Natsec en Scouting Wesselgroep

De Vlaardingse Vaart was ooit een zeer belangrijkste transportweg om producten tussen boeren en burgers te vervoeren.

mdd1Aan die prachtige Vaart is er voor kinderen en volwassenen op het terrein van de Kanovereniging Natssec en de Scouting Wesselgroepmvolop te zien en te doen. Er liggen tientallen boten voor je klaar. Je kunt naar hartelust zelf allerlei soorten boten uitproberen bij de Scouting Wesselgroep en de kanovereniging Natsec. Vele vrijwilligers staan voor je klaar om je zo nodig te helpen. Vaar mee in de lelievletten van de scouting of stap in voor een rondje over de Vaart in de C11. Bekijk op je gemak de kano- en kajak tentoonstelling die je een beeld geeft van de veelzijdigheid van het kanovaren. Natsec heeft een speciale ‘Open dag aanbieding’ een introductiecursus voor mensen die niet zeker weten of kanovaren iets voor ze is. Geniet van de verschillende demonstraties op het water door Natsec en Scouting Wessel (eskimoteren, freestyle, kanopolo, jeugdzeilen, open kanovaren). Speciaal voor VADERS is er, zolang de voorraad strekt, gratis een gevulde kano voor bij de koffie beschikbaar.

Alle deelname is gratis (behoudens de introductiecursus), de kantine is open.