In memoriam Piet van Gijn

Op 16 augustus overleed, op 84 jarige leeftijd, ons erelid Piet van Gijn. Piet was lid van Natsec sinds 1984.

Hij hield van varen in de kajak in groepsverband. Dan kon je hem horen zeggen : “Gezellig hè?”.

Piet deed ook veel voor de vereniging. Hij was gedurende de bouw van onze accommodatie de voorzitter van Natsec. Een echt oliemannetje om de vele vrijwilligers van Natsec bij die bouw soepel te laten samenwerken en ook buiten de vereniging wist hij als Vlaardinger van alles te regelen voor de bouw van de loods. Piet zijn handtekening was ook te zien op de Premie-Obligatie die voor de financiering van de bouw werd uitgegeven.

Na de bouw werd hij de eerste loodsbeheerder en ging hij vanaf 1991 samen met zijn vrouw Els het clubblad – NATSEC nieuws- verzorgen totdat de website de gedrukte uitgave verving. Hiervoor beloonde het bestuur hem met het ere-lidmaatschap.

De laatste jaren ging de gezondheid van Piet achteruit, maar hij bleef zo lang mogelijk varen. Voor het uitstappen hadden medeclubgenoten een speciale voorziening aan de steiger aangebracht: “ Het van Gijn Steiger”.
Piet deed altijd veel zelf. Maar ik ken Piet ook als iemand die een ander goed kon stimuleren. Bijvoorbeeld als hij vond dat het weer eens tijd werd dat ik een stukje voor het clubblad moest schrijven. Op een gegeven moment kon hij vanwege zijn gezondheid de clubbladen niet meer afleveren bij de post. Dan belde hij mij, en vroeg of ik dat voor hem wilde doen. Hij legde geduldig uit hoe je dat moest doen. Sorteren en op de juiste balie brengen.

Voor het laatst bezocht ik hem thuis , samen met Dolf en Wim, voor de presentatie van het jaarboekje 2019. Dat was weer “Gezellig hè?”

Ik wens Els en de kinderen sterkte bij het verwerken van dit verlies.
Dick van der Velden.

Er is in besloten kring afscheid genomen van Piet.
Het correspondentieadres is: Waaiers Uitvaartverzorging, t.a.v. mevrouw E.A. van Gijn-Hartog, Olmendreef 160, 3137 CG Vlaardingen