Toertocht over de Kortenhoefse plassen

Na een prachtige dag voorvaren op de plassen, weten we zeker dat we jullie op Vaderdag 18 juni graag meenemen naar dit mooie natuurgebied. Ondanks de enorme drukte bij de opstapplek (Moleneind 1, Kortenhoef), is het daarna rustig varen door kleine slootjes waar geen gemotoriseerde boten mogen komen.

Het is een korte tocht, ongeveer 12 kilometer, waardoor we veel tijd overhouden om te zwemmen en te picknicken. Hierdoor is het meteen ook een tocht voor iedereen die nog niet eerder een toertocht heeft gevaren en het eens wil proberen.

De plassen bevatten schoon kwelwater wat voor een diversiteit aan flora en fauna zorgt. Je kunt hier onder andere moeraskartelblad, rietorchis, holpijp en moerasviooltje tegenkomen. Als je goed luistert, kun je de snor, rietzanger, kleine karekiet en de blauwborst horen fluiten. Het water is bovendien heerlijk zwemwater, we zullen zondag ook zeker gaan zwemmen.

Aanmelden !!!!!!!LET OP WE VERZAMELEN OM 8.00 UUR EN VERTREKKEN OM 8.15 UUR!!!!!

We verzamelen om 8:00 uur om de trailer op te laden, zodat we om 8:15 uur kunnen vertrekken richting de parkeerplaats. Adres is Moleneind 1 Kortenhoef.

Zorg in ieder geval voor goede kleding (vergeet je zwemkleding niet), eten en veel drinken voor onderweg. Zonnebrandolie en petjes zijn ook zeker aan te raden.

Graag aanmelden via de mail: toerkanovaren@natsec.nl en daarbij vermelden of je gebruik wilt maken van de trailer (vergoeding 2 euro) en/of een kano van Natsec.

Tot ziens op het water, de Toercommissie