Rondje Schoonhoven a.s. zondag 20 augustus

We hebben weer een mooi rondje gevonden voor de toertocht. Het is een route van een kleine 20 km. We starten in Schoonhoven, waar we aan het eind van de tocht ook nog door zullen varen. Omdat het een tocht met veel en lage bruggetjes is, is de tocht minder geschikt voor Canadees vaarders. Deze zullen vaker over moeten dragen waarbij het niet altijd makkelijk is om in/uit te stappen. Verder moet rekening worden gehouden met een lang stuk overdragen waarvoor we kanokarretjes nodig hebben.

Eerst varen we via de Vlist en de Grote Kerkvliet richting Polsbroek. We zullen dan een klein stukje over de Lansing varen maar al snel rechtsaf slaan richting de middelste molen van Cabauw.

Molenaar/vrijwilliger Hanno van Harten is zondag aanwezig om ons rond te leiden op deze wip(polder)molen. Hij kan hier veel over vertellen en schenkt ook een heerlijke bak koffie. (Het is gebruikelijk om een kleine bijdrage te leveren voor het onderhoud van de molen). We zijn hier ongeveer tijdens de lunch dus die kunnen we hier ook opeten.

Na de lunch zullen we verder varen door de Eerste wetering. We varen door een mooi, Hollands landschap met aardig wat bruggetjes waarbij regelmatig moet worden gebukt. Na een aantal kilometer slaan we rechtsaf richting de Lopikerwetering. Om in de Lopikerwetering te kunnen komen, stappen we uit in een tuin, met toestemming van de eigenaar, en moeten we een flink stuk overdragen waarvoor we de kanokarretjes nodig zullen hebben. De route over de wetering is heel mooi, veel witte en roze waterlelies, prachtige begroeiing en leuke huizen en achtertuintjes om te bekijken.

Hierna komen we weer bij het beginpunt vanwaar je zo Schoonhoven in kunt varen. Altijd leuk om door de lange tunnel onder de Waag door te varen en even in Zilverstad Schoonhoven rond te kijken.

We verzamelen om 9:00 uur om de trailer op te laden, zodat we om 9:15 uur kunnen vertrekken richting de parkeerplaats in Schoonhoven. Nieuwe Singel 35, 2871 NA Schoonhoven.

Zorg in ieder geval voor goede kleding, eten en drinken voor onderweg. En een kleine bijdrage voor het onderhoud van de molen.

Graag aanmelden via de mail: toerkanovaren@natsec.nl en daarbij vermelden of je gebruik wilt maken van de trailer (vergoeding 2 euro) en/of een kano van Natsec.

Tot ziens op het water, de Toercommissie.