Toertocht Kager Plassen 17 september 2023

Op zondag 17 september gaan we een toertocht varen langs de Kagerplassen. We starten in Oud Ade en peddelen dan via wat slootjes naar de Kagerplassen waar we zullen stoppen voor een koffiepauze. Daarna varen we door langs Spijkerboor om de Buurterpolder naar de Kleipoel, waar we zullen pauzeren bij een zwemstrandje. En dan is het nog maar een kort stukje terug naar Oud Ade. De teller staat dan op 15 km.

We hebben op 10 september de Kaag en Braassem kanoroute gevaren. Ook mooi om te varen, maar wat we zondag gaan varen is wel het mooiste stuk van deze route.

De route

Het is een relatief korte tocht die voor iedereen te doen is die ook een rondje Jachthuis of Foppenplas kan varen. We hebben dan ook voldoende tijd om te pauzeren en te zwemmen. Dus neem zwemkleding mee. En verder zonnebrand, eten en drinken voor onderweg. Een touwtje om je kano vast te leggen tijdens de pauze is ook handig.

We verzamelen om 8:45 uur om de kano’s op te laden, zodat we om 9:15 uur kunnen vertrekken naar Oud Ade.

Graag aanmelden via de mail: toerkanovaren@natsec.nl en daarbij vermelden of je gebruik wilt maken van de trailer (vergoeding 2 euro) en/of een kano van Natsec.