Verslag Poldertocht

Verslag kanotocht;  Holierhoekse, Zouteveensche en Noordketelpolders en het Abtswoudse bos

Zondag 21 juni,

De Toer-commissie had oorspronkelijk het plan om een toertocht te organiseren naar Monster.
Echter bij het uitzetten van deze tocht bleek het een saaie, oninteressante tocht te worden.
Dus werd plan B uit de kast gehaald een toertocht vanaf Natsec naar het Abtswoudse bos en terug vanaf de Kano vereniging.

‘s Morgens op Natsec aangekomen troffen we wat slaperige leden aan die nabij de aanlegsteiger een nachtje gekampeerd hadden als uitloper van ‘Middendelftland dag’.

20150621_124656


Met 6 dappere mannen trotseerde we het regenachtige weer om deze avontuurlijke tocht af te leggen.
De tocht was niet echt voorgevaren. Dat was ook helemaal niet nodig, want we gebruikte de kanovaar knooppunten!! Dat is een nieuw vaar-netwerk van Midden-Delftland & Westland.

20150621_144056

Een prima met duidelijke bordjes aangegeven vaar netwerk van ook kano (groene bordjes) knooppunten. Het werkt op dezelfde manier als de bekende fiets knooppunten, en op Natsec kun je gratis!! een prachtige plattegrond krijgen waar deze knooppunt routes op staan vermeld!!
En dan de tocht, die was in één woord verassend!!

We voeren de vaart af richting Vlietzicht en begonnen aan onze tocht bij een klein steigertje vlak voor de eerste huisjes aan het jaagpad aan de rechter oever van de vaart (knooppunt 62).
Daar de dijk af een slootje in. En toen gebeurde het….

20150621_110858

Kent u het verhaal van Narnia? Waarbij de kinderen via een kast in een andere wereld komen?
Wij hadden de zelfde ervaring al was de kast dan vervangen door een klein smal modderig slootje!!

Want één maal uit dit slootje gevaren zaten we in een totaal ander stukje van Nederland!.
Het leek wel Friesland!! en later leek het wel de Bieschbos!! Wonderlijk, hoe vanuit de kano de polder er totaal anders uitziet!!
De tocht die wij volgden via de knooppunten 62 t/m 64 en 51 t/m 55, (Gaat u maar gauw dat plattegrondje op Natsec halen, dan snapt u wat ik bedoel) was uitermate afwisselend en verassend!

Als je niet goed oplet ben je voor je het weet via het nieuwe aquaduct de A4 overgevaren. En in het Abtswoudse bos heb je echt die knooppunt bordjes nodig anders raak je totaal de weg kwijt, zo veel onbekende kreken en zoveel natuurschoon.

We zeiden keer op keer; “hoe is het mogelijk dat zoveel moois zo dicht bij huis te vinden is”. Je hoeft helemaal niet meer ver weg, het is allemaal gewoon te vinden tussen Delft en Vlaardingen.

20150621_14452520150621_110307

Het werd uiteindelijk een tocht van 23 km en,… we moesten 8 keer de kano uit om over te dragen. Dat was dan wel heen en terug en bij prima steigertjes met maar kleine stukjes lopen.

Beste leden,.. namens de toer commissie zou ik willen zeggen; “ga het zelf ervaren, duik bij knooppunt 62 het kleine slootje naast de Vlaardingse vaart in en ontdek die andere wereld”.
En als u het avontuur niet alleen aan durft, bel maar, wij gaan graag met u mee. En we beloven dat we deze wonderlijke tocht volgend jaar, (of eerder al), weer op het programma zullen zetten.

Namens de toercommissie,  Kees de Dreu.

PoldertochtMoeder-Aarde-Delft